Kuře po staročesku
parallax background

Kuře po staročesku

Nové brambory s bylinkovým dipem
Červenec 30, 2016
Králik na hořčici a smetaně
Srpen 3, 2016
 

Další starý český recept, který vám nezabere příliš času, je kuře po staročesku. Skládá se ze surovin typických pro Česko - jablek, cibule a slaniny. :)

 

Ingredience:

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna

3 kyselejší jablka

3 stroužky česneku

2 cibule

slanina podle chuti

máslo (Přiměřeně na pokrytí kuřete. Slanina kuře také omastí, takže stačí přiměřeně)

kmín

sůl

 

Postup:

Kuře očistím, umyji a naporcuji. Předehřeji troubu na  180 °C.

Do pekáče vložím naporcované kuře, osolím ho, přidám kmín, prolisovaný česnek a rozložím na něj plátky másla.

Nakrájím slaninu na kousky a přidám ke kuřeti a na kuře. Umyji jablka, zbavím je jádřinců, nakrájím na kousky a přidám ke kuřeti. Stejně tak cibuli.  Kuře podliji vodou nebo vývarem a vložím do trouby.

Kuře po staročesku při pečení průběžně polévám vodou, ve které se peče, příp. podle potřeby přidávám vodu. Nemělo by ji být totiž moc, aby se kuře nevařilo, ale peklo do zlatava. Spíše dávejte méně a potom přidávejte. ;)

Upečené kuře vyndám z trouby a vidličkou rozmačkám jablka s cibulí, které vytvoří výborný sos. :)

 

Kuře po staročesku krásně doplní bramborová kaše.

...ale když máte chuť třeba na rýži, máte prostě chuť na rýži. :) Jako já, když jsem připravovala tento recept.

Dobrou chuť!

Vaše Češka z Česka

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *