Kuře po staročesku

Kuře po staročesku

Dýňová polévka
Dýňová polévka
Září 6, 2019
Milionová polévka
Září 7, 2019

Další starý český recept, který vám nezabere příliš času, je kuře po staročesku. Skládá se ze surovin typických pro Česko - jablek, cibule, česneku a slaniny. :)

Ingredience:

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna

3 kyselejší jablka

3 stroužky česneku

2 cibule

slanina podle chuti

máslo (Přiměřeně na pokrytí kuřete. Slanina kuře také omastí, takže stačí přiměřeně)

kmín

sůl

 

Postup:

Kuře očistím, umyji a naporcuji. Předehřeji troubu na  180 °C.

Do pekáče vložím naporcované kuře, osolím ho, přidám kmín, prolisovaný česnek a rozložím na něj plátky másla.

Nakrájím slaninu na kousky a přidám ke kuřeti a na kuře. Umyji jablka, zbavím je jádřinců, nakrájím na kousky a přidám ke kuřeti. Stejně tak cibuli.  Kuře podliji vodou nebo vývarem a vložím do trouby.

Kuře po staročesku při pečení průběžně polévám vodou, ve které se peče, příp. podle potřeby přidávám vodu. Nemělo by ji být totiž moc, aby se kuře nevařilo, ale peklo do zlatava. Spíše dávejte méně a potom přidávejte. ;)

Upečené kuře vyndám z trouby a vidličkou rozmačkám jablka s cibulí, které vytvoří výborný sos.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *