O krůtím mase se říká, že má devět druhů a mnoho chutí. Zkuste třeba tu krůtích prsíček na paprice. Krůtí maso je velmi zdravé. Oproti jiným masům je větším zdrojem bílkovin, nutných k obnově buněk lidského těla, vitaminů a minerálů. Je lehce stravitelné, méně tučné, nepodporuje usazování cholesterolu v cévách a mnoho dalšího. 🙂
Nejchutnější a nejhodnotnější maso je samozřejmě ze šťastných krůt, které si běhaly na dvorku a zobaly zrní a trávu. Jejich strava a životní podmínky se totiž podepisují na kvalitě masa, které jíme.
Recept | Krůtí maso na paprice
- 6 září, 2019
- 6
- 15 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- krůtí prsa
- nejlépe olivový nebo kokosový olej
- větší cibule
- papriky (zelené, bílé, červené)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- mletá sladká paprika
Postup
- Step 1
- Nakrájím cibuli, papriky a krůtí maso na malé kousky.
- Step 2
- Cibuli zpěním na menším množství oleje, přidám krůtí maso a až se zatáhne, tak i papriky. Osolím, opepřím, přidám mletou sladkou papriku, zamíchám a nechám pod pokličkou dusit.
- Step 3
- Občas promíchám a podle potřeby podliji vodou. Asi po 15 min je hotovo. Vidličkou zkusím kousek masa, jestli není syrový, případně dochutím a je to!
- Step 4
- )
- Step 5
- Vynikající přílohou je jasmínová rýže. Jednoduchý, rychlý a zdravý oběd je hotov! Dobrou chuť