Krůtí maso na paprice | Češka z Česka
parallax background

Krůtí maso na paprice

Ředkvičky
Květen 12, 2016
Sedmikráska chudobka
Květen 22, 2016
 
Krůtí maso je velmi zdravé. Oproti jiným masům je větším zdrojem bílkovin, nutných k obnově buněk lidského těla, vitaminů a minerálů. Je lehce stravitelné, méně tučné, nepodporuje usazování cholesterolu v cévách a mnoho dalšího. O krůtím mase se říká, že má devět druhů a mnoho chutí. Zkuste třeba tu krůtích prsíček na paprice.

Nejchutnější a nejhodnotnější maso je samozřejmě ze šťastných krůt, které si běhaly na dvorku a zobaly zrní a trávu. Jejich strava a životní podmínky se totiž podepisují na kvalitě masa, které jíme.

Ingredience:

krůtí prsa 

nejlépe olivový nebo kokosový olej

větší cibule

papriky (zelené, bílé, červené)

sůl 

čerstvě mletý pepř

mletá sladká paprika

 

 

Postup:

  1. Nakrájím cibuli, papriky a krůtí maso na malé kousky.

  2. Cibuli zpěním na menším množství oleje, přidám krůtí maso a až se zatáhne, tak i papriky. Osolím a opepřím, zamíchám a nechám pod pokličkou dusit. Občas promíchám a podle potřeby podliji vodou. Asi po 15 min. je hotovo. Vidličkou zkusím kousek masa, jestli není syrový, případně dochutím a je to! ;)

 

Vynikající přílohou je jasmínová rýže. Jednoduchý, rychlý a zdravý oběd je hotov!

Dobrou chuť! :)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *