Zkusili jste někdy česnečku s aromatickými loštickými tvarůžky? Pochutnáte si na ni nejen v Olomouckém kraji, ale klidně i u vás doma. 🙂 Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem, vybírala jsem dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.
Recept | Česnečka s loštickými tvarůžky
- 24 října, 2019
- 4
- 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 40 g másla
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 100 g brambor
- 1 palice česneku
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- 1 litr zeleninového vývaru
- 167 g olomouckých tvarůžků
- 2 snítky tymiánu
Postup
- Step 1
- Na másle opečte kostičky slaniny.
- Step 2
- Přidejte nasekanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky. Orestujte dozlatova.
- Step 3
- Přidejte rozdrcený česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř. Zalijte vývarem a 20 minut vařte.
- Step 4
- Před podáváním rozdělte na talíře nakrájené tvarůžky. Přelijte je horkou česnečkou a ozdobte tymiánem.