Česnečka s loštickými tvarůžky

Česnečka s loštickými tvarůžky

Kapustové karbanátky
Říjen 18, 2019

Zkusili jste někdy česnečku s aromatickými loštickými tvarůžky?

Pochutnáte si na ni nejen v Olomouckém kraji, ale klidně i u vás doma. :)

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem, vybírala jsem dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.

Ingredience:

4 porce, příprava 30 min

40 g másla

100 g anglické slaniny

2 cibule

100 g brambor

1 palice česneku

1 lžička sušené majoránky

1 lžička kmínu

sůl, pepř

1 litr zeleninového vývaru
167 g olomouckých tvarůžků
 2 snítky tymiánu

Postup:

  1. Na másle opečte kostičky slaniny.

  2. Přidejte nasekanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky. Orestujte dozlatova.

  3. Přidejte rozdrcený česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř. Zalijte vývarem a 20 minut vařte.

  4. Před podáváním rozdělte na talíře nakrájené tvarůžky. Přelijte je horkou česnečkou a ozdobte tymiánem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *