Dušená roštěnka na houbách

Dušená roštěnka na houbách

Slovácká moštárna
Listopad 19, 2018

 

Dušená roštěnka na houbách je nestárnoucí klasika.

A nebojte, tento s recept není náročný na přípravu, jak se na první pohled může zdát. :)

Ingredience:

Příprava 15 min, dušení 90 minut

Pro 4 osoby

4 roštěnky (každá o váze 150 g)

cca 50 g hladké mouky

4 lžíce tuku (olej nebo sádlo)

1 větší cibule

150 ml smetany

200g hub

čerstvě mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Roštěnky zbavím blán a okraje několikrát naříznu, aby se při opékání nekroutily. Lehce naklepu, osolím, opepřím a obalím v hladké mouce.

  2. V kastrolu (nebo v hlubší pánvi s pokličkou) rozpálím 2 lžíce oleje a maso na něm zprudka opeču.

  3. Roštěnku dám ke kraji kastrolu/pánve a přisypu nadrobno nakrájenou cibuli. Krátce ji osmahnu a poté podliji vodou nebo vývarem. Přikryji pokličkou a za občasného podlévání dusím doměkka.

  4. Mezi tím houby osmažím na zbylých 2 lžících tuku. Jakmile je maso měkké, vyndám ho a do šťávy přimíchám osmahnuté houby. 150 ml smetany rozkvedlám s lžičkou hladké mouky a přidám ji do šťávy. Dochutím solí, pepřem, vložím roštěnky zpátky a ještě společně prohřeji.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *