Čerstvý pstruh s hráškovým pyré

Čerstvý pstruh s hráškovým pyré

Borůvkové knedlíky
Červen 26, 2019
Maliny
Červenec 2, 2019

Čerstvý pstruh si zaslouží jednoduchou přípravu. K tomu hráškové pyré a skvělá chuť vás nemine.

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotku a jídlo stylizovala.

Ingredience:

4 porce, 40 min, bez lepku

2 vykuchaní pstruzi
1 lžička kmínu

sůl, pepř

150 g másla

200 ml bílého vína

2 citrony

2 snítky hladkolisté petrželky
2 snítky tymiánu

80 g másla

400 g hrášku

2 jarní cibulky

Postup:

  1. Z ryb vyřízněte filety a posypte je kmínem, solí a pepřem.

  2. Přendejte je do zapékací nádoby kůží dolů. Přelijte rozpuštěným máslem, vínem a šťávou z 1 citronu.

  3. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 25 minut. Během pečení několikrát přelijte výpekem.

  4. Na pyré orestujte na másle hrášek. Osolte, opepřete a 10 minut duste. Poté rozmixujte tyčovým mixérem.

  5. Filety na talíři přelijte výpekem a servírujte s plátky citronu, petrželkou a tymiánem. Podávejte s hráškovým pyré, které ozdobte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *