Čerstvý pstruh si zaslouží jednoduchou přípravu. K tomu hráškové pyré a skvělá chuť vás nemine. Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotku a jídlo stylizovala.
Recept | Čerstvý pstruh s hráškovým pyré
- 26 června, 2019
- 4
- 40 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 2 vykuchaní pstruzi
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- 150 g másla
- 200 ml bílého vína
- 2 citrony
- 2 snítky hladkolisté petrželky
- 2 snítky tymiánu
- 80 g másla
- 400 g hrášku
- 2 jarní cibulky
Postup
- Step 1
- Z ryb vyřízněte filety a posypte je kmínem, solí a pepřem.
- Step 2
- Přendejte je do zapékací nádoby kůží dolů. Přelijte rozpuštěným máslem, vínem a šťávou z 1 citronu.
- Step 3
- V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 25 minut. Během pečení několikrát přelijte výpekem.
- Step 4
- Na pyré orestujte na másle hrášek. Osolte, opepřete a 10 minut duste. Poté rozmixujte tyčovým mixérem.
- Step 5
- Filety na talíři přelijte výpekem a servírujte s plátky citronu, petrželkou a tymiánem. Podávejte s hráškovým pyré, které ozdobte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.