Rajčatový salát
parallax background

Rajčatový salát

Dýňová polévka
Dýňová polévka
Říjen 4, 2017
bramborová kaše
Bramborová kaše
Říjen 8, 2017
 

Rajčata jsou skvělá zelenina, bohatá na antioxidanty, která pomáhá snižovat riziko rakoviny a civilizačních chorob.

A co pak taková domácí rajčata chemicky neošetřená? To je teprve chuť, vůně a porce zdraví! :)

Rajčatový salát je absolutně nenáročný, tak to nebudu protahovat:

Ingredience:

rajčata

voda

sůl

pepř

cukr

ocet

olej

 

Omluvte prosím, že neuvádím přesné poměry, ale neodměřuju. :)

Začněte tím, že nakrájíte rajčata, zalijete je vodou a pak přidáváte ingredience tzv. od oka a podle chuti. Přidávám po polévkových lžících (cukr, ocet, olej) se solí a octem mírněji. Vždycky je lepší přidat málo a dochutit než obráceně. Pokud by vám “ujela ruka” a s ochucením to přehnali, zkuste do salátu přidat více vody nebo vodu vylít a ochucovat znovu. Chvilku vždycky počkejte, než se sůl a cukr rozleží. Jistě to zvládnete! :)

Pokud byste se chtěli dozvědět něco vice o rajčatech, klikněte na můj článek zde.

 

Vaše Česka z Česka♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *