Rajčata jsou skvělá zelenina, bohatá na antioxidanty, která pomáhá snižovat riziko rakoviny a civilizačních chorob. A co pak taková domácí rajčata chemicky neošetřená? To je teprve chuť, vůně a porce zdraví!
Recept | Rajčatový salát
- 7 října, 2017
- 10 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- rajčata
- cibule
- voda
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
- olej
Postup
- Step 1
- Začněte tím, že nakrájíte rajčata, zalijete je vodou a pak přidáváte ingredience tzv. od oka a podle chuti.
- Step 2
- Přidávám po polévkových lžících (cukr, ocet, olej) se solí a octem mírněji. Vždycky je lepší přidat málo a dochutit než obráceně. Pokud by vám “ujela ruka” a s ochucením to přehnali, zkuste do salátu přidat více vody nebo vodu vylít a ochucovat znovu. Chvilku vždycky počkejte, než se sůl a cukr rozleží. Jistě to zvládnete! 🙂
Pokud byste se chtěli dozvědět něco vice o rajčatech, klikněte na můj článek zde.
Dobrý den, v popisu nevidím zmíněnou cibulku, kterou máte na obrázku.. 🙂
Dobrý den, moc děkuji za upozornění, už jsem ji připsala. 🙂 Jana