Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Sladké

Bavorské vdolečky

Rovnou na recept

Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou za ta léta jako doma! Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím, potřené švestkovými povidly a posypané tvarohem, šlehačkou, ale klidně i obojím.

Bavorské vdolečky jsem připravila ve spolupráci s českou značkou Moravia, která vyrábí mléčné produkty v jihomoravské Olešnici a v Jihlavě. Použila jsem Olešnický tvaroh v sáčku a máslo Moravia. Jejich produkty jsou lokální od českých farmářů, vytvořené tradičními postupy s moderními technologiemi. Motto značky, Kvalita je obyčejná poctivost, jednoznačně platí. 🙂

Bavorské vdolečky | Recept

Příprava cca 30 min | Kynutí 1 hod | Smažení cca 20 min | cca 30 vdolečků
Od: Češka z Česka
  • 14 září, 2020
  • 10
  • 1 hod 50 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • Těsto:
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g másla Moravia
  • 3 ks žloutky
  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 1/4 l mléka
  • 2 lžíce rumu
  • špetka soli
  • špetka nastrouhané citronové kůry
  • Na ozdobu:
  • 300 g švestkových povidel
  • 300 g Olešnického tvarohu v sáčku
  • 0,25 l 33% smetana ke šlehání Moravia
Postup
Krok 1
V menší misce připravím kvásek: do vlažného mléka rozdrobím droždí, přidám cukr a lžíci mouky, promíchám a nechám vzejít kvásek. Trvá to asi 15 min, podle teploty v místnosti.
Krok 2
Zatímco kvásek kyne, ve velké míse vyšlehám žloutky se změklým máslem. Přidám ostatní ingredience, vzešlý kvásek a ingredience důkladně zapracuji v těsto. Přikryji čistou utěrkou a nechám cca 1 hod kynout v pokojové teplotě.
Krok 3
Vykynuté těsto na pomoučeném válu vyválím na troušťku cca 1 cm a pomocí skleničky vykrájím z těsta kolečka. Vykrojená kolečka nechám ještě asi 10 min kynout. V hluboké pánvi rozpálím olej, do koleček udělám prstem důlek a vhnu se na smažení. Placičky vkládám důlkem dolů. Teplem se z placiček stanou zlatavé vdolečky, jen se nebojte. 🙂
Krok 4
Z obou stran usmažené vdolečky dávám vykapat na papírovou utěrku, nechám je chviku vychladnout, potřu povidly, posypu tvarohem a je to! 🙂

Štítky

  • Povidla

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Naše nová kuchyň
Svatomartinská vína

Související články

Perník
Sladké

Perník

Bábovka
Sladké

Bábovka

Ovocné knedlíky
Sladké

Ovocné knedlíky

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.