Šumava – Češka z Česka
parallax background

Šumava

Portugalsko – Ponta da Piedade, Lagos
Červen 29, 2018
Rybíz
Červenec 14, 2018

 

Přenádrerná hornatá krajina, hluboké lesy, květnaté louky, barevní motýli, pasoucí se krávy, bublající potůčky a řeky,...

To je Šumava! Kouzelná oblast, kterou stojí za to navštívit!

 

Přenádhernou přírodou Šumavy jsme cestovali na konci června 2018. Za tři dny jsme měli v plánu užít si dny v přírodě a moc neplánovat. A to se nám podařilo. Kdybysme plánovali, asi by nás nepřekvapil v lese takový déšť, že jsme zmokli snad na kost. :) Tři dny jsou na Šumavu málo. Nám to ale stačilo na relax a úžasné gastronomické zážitky. :)

Cestou z Prahy na Šumavu jsme se zastavili na oběd v písecké restauraci U Reinerů, kde vaří známou českou klasiku. S jídlem jsme byli spokojeni. Navíc bylo krásně, a tak se dalo sedět na zahrádce s výhledem na rozkvetlé lípy. 

Ubytováni jsme byli v malé chatce u lesa na Lipně, v chatové osadě Lojzovy Paseky. Ideální pro procházky v lese, sběr borůvek, klid a večerní táborák.  Po zabydlení se v chatce jsme prozkoumali okolí a kochali se krásou místního lesa a luk. Večerní opékání buřtů přispělo k té pravé chalupářské atmosféře. :)

Druhý den se rapidně ochladilo, ale náladu nám to nezkazilo a od procházky přírodou a sbírání borůvek jsme se neochudili. Oběd nás čekal v Hospůdce u Štěpána, kterou Zdeněk Pohlreich ocenil 3 hvězdama, a že to byl naprosto úžasný oběd! A ne jen oběd - celkový přístup, personál, suroviny z vlastní zahrady, prostory i atmosféra. Dokonalost. :) Cestou jsme jeli na Modravu a na Kvildu, nejvýše posazenou a nejchladnější vesnici v ČR. No, a jsme u toho deště, který nás dostihl. V chatce jsme pak zatopili v kamnech a do druhého dne my i věci uschly. :)

Poslední den jsme navštívili vesničku Holašovice, která je pro svoji jedinečnost zapsána na seznamu UNESCO. Na návsí se pod roskvetlými lípami létaly vlaštovky a dotvářely tak celkový dojem, skoro jako bysme byli v jiné době. V místní hospůdce jsme si dali další výborné jídlo - bezchybný houbový krém, bramborové knedlíky s uzeným masem a srnčí na šípkové omáčce. Obsolutně dokonale připravené v čisté a vkusně zařízené Jihočeské hospodě Holašovice.

 
 

Sletujte mě také na sociálních sítích a neutečou vám žádné novinky. :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *