Rybízový koláč

Rybízový koláč

Borůvky
Červenec 15, 2018
Angreštové poháry
Srpen 12, 2018

 

Vláčný rybízový koláč s drobenkou bude příjemným osvěžením pro ty, kteří mají rádi kyselejší chuť.

Hrníčkový recept zase potěší všechny, kteří ingredience neradi přesně odměřují.

Použít můžete rybíz černý, červený, bílý,... (a když nebudete mít rybíz, tak tam dejte to, co máte :D )

 

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky

½ hrnku cukr krystal

1 šťastné vejce

¼ hrnku oleje nebo rozteklého másla

1 hrnek mléka

trochu mleté skořice

vanilkový cukr

špetka muškátového oříšku

rybíz

(máslo a hrubá mouka na vysypání formy)

Na drobenku

(míry jsou uvedené z kuchařky, já ji dělám tzv. od oka)

80 g hrubé mouky

40 g moučkového cukru

50 g másla

 

Postup:

  1. Nejprve připravím drobenku. Změklé máslo rukou prohnětu  misce s cukrem a moukou, dokud směs nepřipomíná drobky. Nechám ji stranou, její chvilka slávy teprve přijde.

  2. Ve velké míse důkladně šlehačem smíchám a naliji na máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu. Těsto rovnoměrně posypu rybízem. Na rybíz nasypu drobenku a peču 45 min na 170 °C.

Nechte si chutnat! :)

 
 

Sledujte mě také na sociálních sítích a neuniknou vám žádné novinky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *