Vláčný rybízový koláč s drobenkou bude příjemným osvěžením pro ty, kteří mají rádi kyselejší chuť. Hrníčkový recept zase potěší všechny, kteří ingredience neradi přesně odměřují. Použít můžete rybíz černý, červený, bílý,… nebo to ovoce, které zrovna máte.
Recept | Rybízový koláč
- 17 července, 2019
- 60 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- ½ hrnku cukr krystal
- 1 šťastné vejce
- ¼ hrnku oleje nebo rozteklého másla
- 1 hrnek mléka
- trochu mleté skořice
- vanilkový cukr
- kypřící prášek
- špetka muškátového oříšku
- rybíz
- (máslo a hrubá mouka na vysypání formy)
- Na drobenku:
- (míry jsou uvedené z kuchařky, já ji dělám tzv. od oka)
- 80 g hrubé mouky
- 40 g moučkového cukru
- 50 g másla
Postup
- Step 1
- Nejprve připravím drobenku. Změklé máslo rukou prohnětu misce s cukrem a moukou, dokud směs nepřipomíná drobky. Nechám ji stranou, její chvilka slávy teprve přijde.
- Step 2
- Ve velké míse důkladně šlehačem smíchám a naliji na máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu. Těsto rovnoměrně posypu rybízem. Na rybíz nasypu drobenku a peču 45 min na 170 °C.
Dobrý den,
řekla bych, že Vám v receptu chybí kypřící prášek.. 🙂
Dobrý den, děkuju za upozornění😊 Kypřící prášek jsem doplnila.
Príma den. 🙂
Jana