Šlehačkové cukroví patří mezi tradiční a nenáročné recepty. Potřebujete k němu jen pár ingrediencí, chvilku času a minimum nádobí. A to se určitě hodí nejen v předvánočním čase, co myslíte? Pár ingrediencí si ale zaslouží prvotřídní kvalitu mouky, másla a šlehačky.
Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou Moravia, která vyrábí mléčné produkty v jihomoravské Olešnici a v Jihlavě. Jejich produkty jsou lokální od českých farmářů, vytvořené tradičními postupy s moderními technologiemi. V tomto receptu bylo použito máslo Moravia a 33% šlehačka, na které nenajdete složení na zadní straně. Vše bylo totiž řečeno hned v názvu: Tradiční smetana ke šlehání, 33 % tuku. Motto značky, Kvalita je obyčejná poctivost, jednoduše platí. 🙂
Recept | Šlehačkové cukroví
- 6 prosince, 2019
- 2 plechy
- 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 450 g hladké mouky
- 250 g másla
- 250 ml šlehačky Moravia 33 %
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup
- Step 1
- Z mouky, rozehřátého másla a šlehačky zpracuji těsto. Jde to velmi dobře a rychle. Šlehačku doporučuji vyndat z lednice těsně před zpracováním těsta.
- Step 2
- Vyválím plát cca 0,5 cm silný a vykrájím z něj tvary. Tentokrát jsem zvolila hvězdičky. Dám péct v předhřáté troubě na 200 °C zhruba 8 minut. Každá trouba ale peče jinak, tak pečení sledujte a troubu neotvírejte. Šlehačkové cukroví je hotové, až lehce zrůžový.
- Step 3
- Ještě teplé cukroví obaluji ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Dejte mi vědět do komentářů, jestli jste tohle jednoduché šlehačkové cukroví pekli. 🙂 Krásný advent!