Rebarborová bublanina s tvarohem a bublanina obecně na všechny způsoby je můj nejběžnější moučník. Máte to taky tak? 🙂 V létě, když jsou zralé třešně, švestky, meruňky,… a na jaře jahody a rebarbora, bublanina na sebe nenechá dlouho čekat. Nejlepší je ta s tvarohem a drobenkou! Výborná je ale i upečená s kefírem nebo podmáslím. Těsto díky nim je krásně vláčné. Nevynechejte ani tuhle rebarborovou bublaninu s tvarohem, drobenkou a jahodami. Zaručuji, že nebudete litovat. 🙂
Recept | Rebarborová bublanina s tvarohem
- 5 května, 2022
- Vytisknout recept
Suroviny
- 3 vejce
- 1 hrnek (200 ml) třtinového cukru
- 200 ml mléka
- 200 ml oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 balení kypřícího prášku
- 125 g jahod
- 125 g rebarbory (akorát na plech, rovnoměrně)
- Plech s rozměry 36x 26 cm
- Máslo a kokos, strouhanku nebo hrubou mouku na vysypání formy
- Na náplň:
- 1 tvaroh v sáčku a cukr podle chuti
- Na drobenku:
- 1/3 kostky másla
- Hrubá mouka
- Moučkový cukr
Postup
- Step 1
- Vejce prošlehám ručním šlehačem s cukrem. Postupně zašlehám ostatní tekuté ingredience.
- Step 2
- K tekutým ingrediencím přidávám sypké ingredience a důkladně je prošlehám (nemusíte používat spotřebič, stačí vařečka, ale nejde si pozor, aby v těstě nezůstaly hrudky).
- Step 3
- Plech vymažu máslem a vysypu strouhankou, kokosem nebo hrubou moukou. Předehřeji troubu na 170 °C.
- Step 4
- Lžičkou dávám tvaroh na těsto a posypu na malé kousky nakrájené jahody a nakrájenou a oloupanou rebarborou.
- Step 5
- V malé misce prsty smíchám ingredience na drobenku tak, aby se vznikly hrudky.
- Step 6
- Drobenkou posypu bublaninu a peču asi 30 min dozlatova. Vychladlé nakrájím a debužíruji. 🙂