S babím létem dozrává poslední ovoce. Než naplno přivítáme podzim, oslavme konec léta něčím opravdu letním. Třeba ovocným sorbetem s prossecem. 🙂
Tento sorbet jsem připravila ve spolupráci s českým e-shopem alkohol.cz. Použila jsem BIO prosecco z italského vinařství Anno Domini, které si zakládá na holistickém přístupu k výrobě vína. Víno si nejlépe vychutnáte k lehkým studeným předkrmům nebo ke krůtímu a rybímu masu.
Recept | Ovocný sorbet s proseccem
15 min + mražení
- 6 září, 2021
- Vytisknout recept
Suroviny
- 150 g krupicového cukru
- 150 ml vody
- 450 g libovolného ovoce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 ml prosecca
Postup
- Step 1
- Cukr nasypu do kastrůlku, zaliji 150 ml vody a zahřívám. Vařím asi minutu a až se cukr rozpustí, nechám sirup zchladnout.
- Step 2
- Ovoce umyji, očistím a vložím do mixéru. Přiliji zchladlý sirup, citronovou šťávu, prosecco a rozmixuji.
- Step 3
- Pokud je potřeba a nechcete zrníčka, pyré propasírujte přes sítko.
- Step 4
- Vzniklý sorbet nechám vychladit ve strojku na zmrzlinu. Pokud strojek na zmrzlinu nemáte, přelijte sorbet v nižší vrstvě zmrazit. Zmrzlý sorbet potom vyklopte, promixujte a vložte na další cca 3 hod do mrazáku.