Kuřecí čtvrtky s meruňkovou omáčkou

Kuřecí čtvrtky s meruňkovou omáčkou

Osvěžující životabudič s bylinným likérem
Červen 13, 2019
Vepřové maso v mrkvi
Červen 22, 2019

Meruňkám i mandlím se daří na jižní Moravě. Ostatně nám se tam daří taky. Taková procházka mezi vinicema, návštěva vinných sklepů, Lednicko-Valtického areálu nebo Národního parku Podyjí? To je krásně strávený čas!

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.

Ingredience:

4 porce, příprava 45 min, bez lepku

4 kuřecí horní stehna

sůl, pepř

2 lžíce olivového oleje

150 g meruněk

100 ml bílého vína

20 ml meruňkovice

400 g rýže

1 lžíce mandlových lupínků

1 snítka máty

 

Postup: 

  1. Kuřecí čtvrtky osolte a opepřete. Dozlatova opečte na olivovém oleji.

  2. Meruňky vypeckujte a nakrájejte. Přidejte je k masu, podlijte vínem, meruňkovicí a 25 minut duste.

  3. Mezitím uvařte rýži podle návodu.

  4. Maso vyjměte z pánve a meruňkovou omáčku rozmixujte dohladka.

  5. Kousky kuřete přelijte omáčkou, posypte mandlovými lupínky, ozdobte mátou a podávejte s vařenou rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *