Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Hlavní jídla

Kuřecí čtvrtky s meruňkovou omáčkou

Rovnou na recept

Meruňkám i mandlím se daří na jižní Moravě. Ostatně nám se tam daří taky. Taková procházka mezi vinicema, návštěva vinných sklepů, Lednicko-Valtického areálu nebo Národního parku Podyjí? To je krásně strávený čas!

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.

Recept | Kuřecí čtvrtky s meruňkovou omáčkou

Od: Češka z Česka
  • 13 června, 2019
  • 4
  • 45 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 4 kuřecí horní stehna
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g meruněk
  • 100 ml bílého vína
  • 20 ml meruňkovice
  • 400 g rýže
  • 1 lžíce mandlových lupínků
  • 1 snítka máty
Postup
Krok 1
Kuřecí čtvrtky osolte a opepřete. Dozlatova opečte na olivovém oleji.
Krok 2
Meruňky vypeckujte a nakrájejte. Přidejte je k masu, podlijte vínem, meruňkovicí a 25 minut duste.
Krok 3
Mezitím uvařte rýži podle návodu.
Krok 4
Maso vyjměte z pánve a meruňkovou omáčku rozmixujte dohladka.
Krok 5
Kousky kuřete přelijte omáčkou, posypte mandlovými lupínky, ozdobte mátou a podávejte s vařenou rýží.

Štítky

  • Kuřecí maso

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Osvěžující životabudič s bylinným likérem
Vepřové maso v mrkvi

Související články

Guláš
Hlavní jídla

Guláš

Karlovarský knedlík
Hlavní jídla

Karlovarský knedlík

Fazolová pánev
Hlavní jídla

Fazolová pánev

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.