Jogurtové řezy jsou lehkým osvěžujícím dezertem, ideálním do letních dnů. Navrch naaranžujte jahody nebo jiné ovoce, které zrovna zraje. Recept není náročný, tak se do něj pusťte s chutí! 🙂 Nejtěžší na něm ale je, připravit ho s předstihem, aby měl krém v lednici alespoň 5 hod čas na ztuhnutí.
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Fino, výrobcem potřeb do domácnosti, od pečících papírů přes úklidové pomůcky, až po rozložitelné odpadkové pytle.
Recept | Jogurtové řezy s jahodami
45 min příprava a 5 hodin odležení v lednici
- 24 června, 2021
Suroviny
- 5 vajec
- 100 g třtinového cukru
- 60 ml oleje
- 120 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
- Na jogurtový krém:
- 6 plátků želatiny
- 1 kg bílého jogurtu
- 100 g medu
- šťáva z 1/2 citronu
- 150 ml smetany na šlehání 33%
Postup
- Step 1
- Z bílků a cukru vyšlehám tuhý sníh. Postupně zašlehám žloutky, olej, polohrubou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
- Step 2
- Hluboký plech vyložím pečícím papírem a naliji na něj těsto, které nechám péct v předehřáté troubě na 200 °C asi 12 min (hlídejte to, každá trouba může péct trochu jinak).
- Step 3
- Zatímco se peče piškotové těsto, připravím jogurtový krém. 6 plátků želatiny nechám 10 min nabobtnat ve studené vodě. Poté ji vymačkám a dám do malého hrnce spolu se smetanou, kde ji povařím, dokud se želatina nerozpustí. Přidám ji do mísy k jogurtu, medu a šťávě z poloviny citronu. Promíchám a naliji na vychladlé piškotové těsto. Vychladlý plech s jogurtovými řezy dám do lednice, aby krém ztuhl. A po asi 5 hod ozdobím jogurtové řezy jahodami a lístky máty. Dobrou chuť! 🙂