Jestli byste si rádi dali zdravý lehký dezert, kde navíc uplatníte přebytek sezónního ovoce, a ještě vám nezabere moc času, jáhlový dezert s letním ovocem je přesně takový! 🙂
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Fino, výrobcem potřeb do domácnosti, od pečících papírů přes úklidové pomůcky, až po rozložitelné odpadkové pytle.
Jáhlový dezert s letním ovocem | Recept
- 8 července, 2022
- Vytisknout recept
Suroviny
- 100 g jáhel
- 600 ml vody
- špětka soli
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce medu
- 1 balení kokosového nebo vanilkového pudingu
- 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
- 20 g červeného dortového želé
- letní ovoce
- Pečicí papír Fino
Postup
- Step 1
- Jáhly propláchnu a dám do menšího pekáčku se silným dnem. Přiliji 600 ml vody, přidám špetku soli a bez míchání s poodkrytou pokličkou vařím 15 min. Plotýnku vypnu a pod pokličkou nechám jáhly ještě 5 min dojít.
- Step 2
- Přidám máslo, med a tyčovým mixérem jáhly promixuji.
- Step 3
- Keramickou misku vypláchnu vodou (nebo použijí zapékací formu, kterou vyložím pečícím papírem Fino) a jáhlovou kaši do formy naliji. Jáhlový korpus by neměl být moc vysoký, ideálně 1 cm).
- Step 4
- Puding připravím podle návodu na obalu a naliji ho na jáhlový korpus.
- Step 5
- Očistím ovoce a rozložím ho na puding. Vše zaliji želé a nechám 1 hod vychladit v ledničce. Osvěžující nepečený jáhlový dezert s letním ovocem je připraven k servírování! 🙂