Hrášková polévka je nejlepší v sezóně, z čerstvého hrášku, ale výborně chutná i z mraženého. Dopřát si ji tedy můžeme každoročně.
Recept | Hrášková polévka
- 16 března, 2021
- 4
- 15 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 400 g hrášku (je lepší čerstvý, ale může být i mražený)
- 1 cibule
- 2 střední brambory
- 1 litr vývaru
- olivový olej
- 1 cibule
- zakysaná smetana
- 3 stroužky česneku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Step 1
- Zmražený hrášek nechte ve vlažné vodě rozmrznout. Mezi tím na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené brambory a přidejte okapaný hrášek (část hrášku můžete nechat stranou na ozdobení polévky). Chvilku restujte.
- Step 2
- Přilijte zeleninový vývar, pepř a sůl. Po změknutí brambor polévku odstavte z plotýnky, přidejte česnek a rozmixujte podle libosti.
- Step 3
- Do polévky přidejte smetanu a nechte přejít varem.
Na talíři můžete polévku ozdobit ponechaným hráškem, opečenými kostičky chleba, ztraceným vejcem, opečenou slaninou nebo zakysanou smetanou. A jak děláte hráškovou polévku vy?