Hrášková polévka - Češka z Česka
parallax background

Hrášková polévka

Perník
Leden 24, 2016
Moravský vrabec
Leden 28, 2016
 

Hrášková polévka je nejlepší v sezóně, z čerstvého hrášku, ale výborně chutná i z mraženého. Dopřát si ji tedy můžeme každoročně.

 

Ingredience:

400 g hrášku (je lepší čerstvý, ale může být i mražený)

1 cibule

2 střední brambory

1 litr vývaru

olivový olej

1 cibule

zakysaná smetana

3 stroužky česneku

čerstvě mletý pepř

sůl

 

Postup:

1. Zmražený hrášek nechte ve vlažné vodě rozmrznout. Mezi tím na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené brambory a přidejte okapaný hrášek (část hrášku můžete nechat stranou na ozdobení polévky). Chvilku restujte.

 2. Přilijte zeleninový vývar, pepř a sůl.

 3. Po změknutí brambor polévku odstavte z plotýnky, přidejte česnek a rozmixujte podle libosti.

 4. Do polévky přidejte smetanu a nechte přejít varem.

 

Na talíři můžete polévku ozdobit ponechaným hráškem, opečenými kostičky chleba, ztraceným vejcem, opečenou slaninou nebo zakysanou smetanou.

A jak děláte hráškovou polévku vy? :)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *