Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Polévky

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Rovnou na recept

Klasická dršťková polévka je z hovězích předžaludků, neboli drštěk. Tahle varianta je vegetariánská, a tak hovězí dršky nahradila houba hlíva ústřičná. Tahle dršťkovka je mi milejší, než ta klasická. A kterou máte raději vy?

Dršťkové polévka z hlívy ústřičné

Od: Češka z Česka
  • 21 ledna, 2020
  • 4
  • 45 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 3 lžíce másla
  • 2 větší cibule
  • 500 g hlívy ústřičné
  • lístky ze 3 snítek tymiánu
  • 3 lžičky sladké paprik
  • 1 chilly paprička
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • zakysaná smetana k podávání
Postup
Krok 1
V kastrolu rozehřeji máslo a na mírném ohni na něm osmažím cibuli. Vložím na malé kousky nakrájenou hlívu, tymián, a za občasného míchání opékám asi 10 min, dokud hlíva nepovolí.
Krok 2
Přidám mletou papriku, nadrobno nakrájenou chilli papričku, promíchám a ještě minutu opékám. Zaliji vývarem a vařím asi 15 min.
Krok 3
Mezitím z másla a mouky upražím světlou jíšku a nechám ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchávám do polévky a nechám ji pár minut povařit.
Krok 4
Osolím, opepřím, polévku rozdělím do misek a ozdobím zakysanou smetanou a chilli papričkou pro otrlejší. 🙂

Štítky

  • Bezmasá jídla

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Květáková polévka
Focení jídla aneb jak jsem začala fotit

Související články

Česnečka
Polévky

Česnečka

Cibulačka
Polévky

Cibulačka

Dýňová polévka
Polévky

Dýňová polévka

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.