Špekáčky na pivu jsou dobrota a navíc rychlovka nenáročná na přípravu a spotřebu použitého nádobí. S chutí do toho, ať je hotovo. 🙂
Recept | Špekáčky na pivu
- 9 března, 2023
- Vytisknout recept
Suroviny
- 6 ks špekáčků
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 ks cibule
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- 2 ks chilli papričky
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 400 g oloupaných rajčat v plechovce
- sůl
- mletý pepř
- 250 ml černého piva
Postup
- Step 1
- Špekáčky oloupu a podélně rozkrojím. Vnitřek potřu hořčicí a poklaďu plátky cibule.
- Step 2
- V zapékací míse smíchám rajčata s nakrájenými papričkami, prolisovaným česnekem, medem, kořením a pivem.
- Step 3
- Do mísy vložím špekáčky a zasypu je na kolečka nakrájenou cibulí.
- Step 4
- V troubě rozehřáté na 200 °C peču špekáčky 30 minut, podle potřeby promíchám.
Špekáčky na pivu nejlépe chutnají s pivem a krajícem čerstvého chleba.
Věděli jste, že v pivovarnictví jsme v České republice světovou špičkou a vedle piv plzeňského typu máme řadu větších i malých pivovarů? Které pivo máte nejraději?