Zbyly vám po pečení vaječné bílky? Neplýtvejte jídlem a připravte si tyto křehké sněhové rohlíčky s ořechy. Nepotřebují uležet, tak je stihnete i chvilku před Vánoci. 🙂
Recept | Sněhové rohlíčky
- 18 prosince, 2022
- 40
- 2 hod
- Vytisknout recept
Suroviny
- 2 bílky
- 130 g krupicového cukru
- 130 g vlašských ořechů
- 150 g lískových oříšků
Postup
- Step 1
- 1. Šlehejte bílky a postupně do nich zašlehejte cukr, až vznikne hustá hmota. Sníh je správně vyšlehán, když po vytažení metly tvoří špičky.
- Step 2
- 2. Vmíchejte najemno umleté vlašské ořechy a sníh už dál nešlehejte. Nechte ho asi 10 minut odstát.
- Step 3
- 3. Lískové oříšky nasekejte ostrým nožem. Pomocí lžičky pak přidávejte do oříšků sníh. Prsty obalte a tvořte rohlíčky.
- Step 4
- 4. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 100 °C, ideálně na horký vzduch a rohlíčky sušte asi hodinu.
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Regionální potravina, která každoročně oceňuje ty nejlepší výrobky ze 13 krajů. Podívejte se na stejnojmenný web a najděte to nejlepší ze sousedství.
Oceněná vajíčka jsou např. tato. A pokud vám naopak zbyly žloutky, upečte si Džemové košíčky. 🙂