Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Hlavní jídla

Karlovarský knedlík

Rovnou na recept

Každý karlovarský knedlík nemusí být nutně z Karlových Varů. Připravit si ho můžete klidně kdekoliv. 🙂 Ač se může zdát, že knedlíky jsou tzv. vyšší dívčí, není to tak. Příprava zabere cca 20 min a vaření 45 min. Zkuste tenhle recept a pochutnejte si na výborných karlovarských knedlících. S jakou omáčkou je máte nejraději?

Karlovarské knedlíky | Recept

příprava 20 min | vaření 45 min | 2 šišky
Od: Češka z Česka
  • 28 března, 2020
  • 65 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 110 g másla
  • sůl
  • 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
  • 500 ml mléka
  • 550 g hrubé mouky
  • 4 housky na kostičky
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 2 lžíce nakrájené petrželky
Postup
Krok 1
Do pěny utřu lžičku soli a 70 g másla. Postupně jeden po druhém vetřu 6 žloutků a po lžicích přiliji mléko a zapracuji hrubou moukou, přidám nakrájenou petrželku.
Krok 2
Na 20 g másla lehce opěču na kostičky nakrájené housky. Ze 6 bílků vyšlenám pevný sníh. Následně housky a sníh vmíchám do těsta.
Krok 3
Dvě čisté utěrky potřu 20 g másla a rozdělím na ně těsto. Na obou stranách zavážu nadvakrát asi na palec od sebe. Vložím do osolené vroucí vody.
Krok 4
Vařím 15 min, pak odstraním provázky blíže k těstu a ještě 30 min dovařím. Uvařený knedlík vyjmu z ubrousku a hned nakrájím nití.
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Vdolky
Houskový knedlík

Související články

Guláš
Hlavní jídla

Guláš

Fazolová pánev
Hlavní jídla

Fazolová pánev

Smažený květák
Hlavní jídla

Smažený květák

2 comments

  • Marie
    20 dubna, 2020

    Mam prosbu, cim muzu nahradit Polohrubou mouku, v buchtach, kolacich nebo v knedliku.
    Ve svycarsku mame jenom mouku hladkou.
    A v dohledne dobe, to je pro nas Svycari asi 1 rok , nemam motnost jet pro ni do ceska ani do rakoska. Napriklad Velikonocni beranek z hladke mouky vubec nefungoval. Trena testa jsou naprosta katastropha
    Diky
    uska.jakl@gmail.com

    Reply
    • Češka z Česka
      21 dubna, 2020

      Polohrubá mouka se nahrazuje smícháním hladké a hrubé mouky. Pokud je k dostání pouze hladká, tak to boužel nevím. Zkoušela jste péct ze špaldové mouky, ovesné, ječné a dalších? Osobně s tím nemám zkušenost, ale v současné době jsou populární kvůli jejich výživové hodnotě. Třeba narazíte na nějakou, která je hruběji mletá. Dejte vědět, jestli jste našla řešení. Zdravím do Švýcarska. 🙂 Jana❤

      Reply

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2021
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.