Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • Vlogy
  • O mně
  • Spolupráce
Sladké

Citronovo-bezinkový chlebíček

Rovnou na recept

Květy bezu černého a citron se k sobě výborně hodí, jak můžeme znát z limonád. Stejně tak výborné je tohle spojení ve sladkém moučníku. Citronovo-bezinkový chlebíček bude vypadat krásně s květy bezu černého, ale pokud už je po jeho sezoně, klidně ho ozdobte jen nastrouhanou citronovou kůrou.

Kvítky bezu černého jsou nejen jedlé, ale i léčivé a voňavé. O tom, jaké je jejich využití jsem informovala v tomto videu.

citronovo bezinkovy chlebicek 2 ceskazceska.cz citronovo bezinkovy chlebicek ceskazceska.cz

Recept | Citronovo-bezinkový chlebíček

Příprava 20 min | Pečení 45 min
Od: Češka z Česka
  • 27 června, 2021
  • 65 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 125 g másla + na vymazání
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • Kůra z citronu + na ozdobení
  • 170 g hladké mouky
  • 1/3 sáčku kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • 4 lžíce mléka
  • Květy bezu na ozdobu
  • Na polevu
  • 100 g moučkového cukru
  • bezinkový sirup a citronova šťáva dle chuti
Postup
Step 1
Chlebíčkovou formu o rozměrech cca 23x13x7 cm vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Povolené máslo utřu s cukrem do hladkého krému, přidám vejce a jemně strouhanou citronovou kůru z 1 citronu, důkladně prošlehám.
Step 2
Zlehka a důkladně zapracuji mouku, kypřící prášek, špetku soli a mléko.
Step 3
Těsto naliji do zapékací formy a peču v předehřáté troubě na 180 °C 45 min, dokud do chlebíčku zapíchnutá špejle není po vyndání suchá. Po upečení nechám chlebíček ve formě vychladnout.
Step 4
Vychladlý chlebíček vyklopím, poliji připravenou hustou směsí z moučkového cukru, citronové a bezové šťávy. Ozdobím strouhanou kůrou z citronu a květy bezinek.

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Pažitková polévka
Bylinkové sušenky

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Jakusová

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Na stromě už se modrají švestky, tak neopomeňte tenhle recept: KYNUTÝ KOLÁČ SE ŠVESTKAMI A MÁKEM. Je naprosto FANTASTICKÝ! Pekla jsem ho loni poprvé a hned několikrát. Stal se z něj jeden z mých nej receptů!
Recept si nezapomeňte uložit a dát ❤️, pokud ho upečete.

VĚDĚLI JSTE, ŽE cizinci se na mák dívají nedůvěřivě? Je to kvůli strachu z opiátů. Opium se ale nachází v nezralých makovicích, a tak se zakouknutím makového koláče opravdu není důvod k obavám. 😄

Těsto:
400 g hladké mouky
½ lžičky soli
3 lžíce krupicového cukru
10 g sušeného droždí
2 vejce
450 ml vlažného mléka
200 ml rostlinného oleje

Na těsto:
1,5 kg švestek (rovnoměrně rozložených na plechu vedle sebe)
40 g máku
50 g másla
3 lžíce rumu
Trochu másla a hrubé mouky na vymazání formy

Na drobenku:
100 g másla (mírně povoleného - nechte tak 15 min mimo lednici)
cca 12 lžic hrubé mouky
Cca 10 lžic moučkového cukru

1. V míse smíchám suché ingredience na těsto. Přiliji tekuté ingredience, důkladně propracují ručně nebo v robotu, přikryji utěrkou a nechám asi 1 hod kynout při pokojové teplotě dokud těsto nezdvojnásobí objem.

2. Mezi tím co těsto kyne, připravím drobenku a vymažu formu na koláč. Na toto množství používám rozměr 43×37 cm. Troubu předehřeji na 190 stupňů.

3. Kynuté těsto vliji na vymazaný plech, položím na něj vypeckované a přepůlené švestky, zasypu mletým mákem a drobenkou. Peču asi 30 min.

4. Máslo rozpustím s rumem a poliji jím hotový koláč, který nechám dojít ještě 10 min ve vypnuté troubě.

5. Po vychladnutí krájím a užívám si skvělou chuť kynutého koláče s právě dozrálými švestkami a mákem. 🙂

#svestky #mak #kynutetesto #kynutykolac #ceskerecepty #milujemesladke #podzim #recept #sladky #sladkyrecept #hezkycesky #podzimjetu #podzimjetady
•
Follow
Na stromě už se modrají švestky, tak neopomeňte tenhle recept: KYNUTÝ KOLÁČ SE ŠVESTKAMI A MÁKEM. Je naprosto FANTASTICKÝ! Pekla jsem ho loni poprvé a hned několikrát. Stal se z něj jeden z mých nej receptů! Recept si nezapomeňte uložit a dát ❤️, pokud ho upečete. VĚDĚLI JSTE, ŽE cizinci se na mák dívají nedůvěřivě? Je to kvůli strachu z opiátů. Opium se ale nachází v nezralých makovicích, a tak se zakouknutím makového koláče opravdu není důvod k obavám. 😄 Těsto: 400 g hladké mouky ½ lžičky soli 3 lžíce krupicového cukru 10 g sušeného droždí 2 vejce 450 ml vlažného mléka 200 ml rostlinného oleje Na těsto: 1,5 kg švestek (rovnoměrně rozložených na plechu vedle sebe) 40 g máku 50 g másla 3 lžíce rumu Trochu másla a hrubé mouky na vymazání formy Na drobenku: 100 g másla (mírně povoleného - nechte tak 15 min mimo lednici) cca 12 lžic hrubé mouky Cca 10 lžic moučkového cukru 1. V míse smíchám suché ingredience na těsto. Přiliji tekuté ingredience, důkladně propracují ručně nebo v robotu, přikryji utěrkou a nechám asi 1 hod kynout při pokojové teplotě dokud těsto nezdvojnásobí objem. 2. Mezi tím co těsto kyne, připravím drobenku a vymažu formu na koláč. Na toto množství používám rozměr 43×37 cm. Troubu předehřeji na 190 stupňů. 3. Kynuté těsto vliji na vymazaný plech, položím na něj vypeckované a přepůlené švestky, zasypu mletým mákem a drobenkou. Peču asi 30 min. 4. Máslo rozpustím s rumem a poliji jím hotový koláč, který nechám dojít ještě 10 min ve vypnuté troubě. 5. Po vychladnutí krájím a užívám si skvělou chuť kynutého koláče s právě dozrálými švestkami a mákem. 🙂 #svestky #mak #kynutetesto #kynutykolac #ceskerecepty #milujemesladke #podzim #recept #sladky #sladkyrecept #hezkycesky #podzimjetu #podzimjetady
1 týdnem ago
View on Instagram |
1/9
Jestli máte rádi, sladko-slané chutě, tak tenhle recept na kuře na jablkách bude přesně pro vás.😍🍎🍏 Dělávám ho nejraději na podzim a v zimě a u nás doma se těší velké oblibě. K němu jsou skvělé dýňové šulánky (na ně je recept taky na blogu ceskazceska.cz)🥰

1 naporcované kuře nebo 4 kuřecí stehna
125 g másla
6 jablek
2 dcl světlého piva
1 cibule
1 celý česnek
1 lžička kmínu
čerstvě mletý pepř
sůl

1. Do pekáčku vložím na kolečka nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená jablka se slupkou, ale bez jádřince.

2. Osolím, opepřím a okmínuji ze všech stran stran na 4 části naporcované kuře/stehna a přidám je do pekáčku. Do roku pekáčku vložím na polovinu přepůlenou palici česneku a na kuře položím plátky másla.

3. Peču na 180 stupňů asi 1 hod. Kuře pustí šťávu, ale podle potřeby ho podliji pivem a lžící kuře občas poleju výpekem. Po asi hodině, když je zlatavá kůrčička, maso otočím, aby se opékalo i z druhé strany. Zhruba po další hodině otočím a vypeču kůžičku. Kuře je hotové asi po 2-2,5 hod, kdy je zlatavé a vypečené, až se rozpadá.

Napište mi do komentářů, jestli jste recept vyzkoušeli nebo vyzkoušíte. ❤️

 #ceskyblog #czechfoodie #czechblogger #recepty #dnesjim #dnespecu #upecenoslaskou #fotimjidlo #hezkycesky #czechcuisine #czechfoodblogger #ceskerecepty #ceskakuchyne #recept #czechfoodies #czechbloggers #podzim #podzimnirecepty #jablka #kure
Jestli máte rádi, sladko-slané chutě, tak tenhle recept na kuře na jablkách bude přesně pro vás.😍🍎🍏 Dělávám ho nejraději na podzim a v zimě a u nás doma se těší velké oblibě. K němu jsou skvělé dýňové šulánky (na ně je recept taky na blogu ceskazceska.cz)🥰

1 naporcované kuře nebo 4 kuřecí stehna
125 g másla
6 jablek
2 dcl světlého piva
1 cibule
1 celý česnek
1 lžička kmínu
čerstvě mletý pepř
sůl

1. Do pekáčku vložím na kolečka nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená jablka se slupkou, ale bez jádřince.

2. Osolím, opepřím a okmínuji ze všech stran stran na 4 části naporcované kuře/stehna a přidám je do pekáčku. Do roku pekáčku vložím na polovinu přepůlenou palici česneku a na kuře položím plátky másla.

3. Peču na 180 stupňů asi 1 hod. Kuře pustí šťávu, ale podle potřeby ho podliji pivem a lžící kuře občas poleju výpekem. Po asi hodině, když je zlatavá kůrčička, maso otočím, aby se opékalo i z druhé strany. Zhruba po další hodině otočím a vypeču kůžičku. Kuře je hotové asi po 2-2,5 hod, kdy je zlatavé a vypečené, až se rozpadá.

Napište mi do komentářů, jestli jste recept vyzkoušeli nebo vyzkoušíte. ❤️

 #ceskyblog #czechfoodie #czechblogger #recepty #dnesjim #dnespecu #upecenoslaskou #fotimjidlo #hezkycesky #czechcuisine #czechfoodblogger #ceskerecepty #ceskakuchyne #recept #czechfoodies #czechbloggers #podzim #podzimnirecepty #jablka #kure
Jestli máte rádi, sladko-slané chutě, tak tenhle recept na kuře na jablkách bude přesně pro vás.😍🍎🍏 Dělávám ho nejraději na podzim a v zimě a u nás doma se těší velké oblibě. K němu jsou skvělé dýňové šulánky (na ně je recept taky na blogu ceskazceska.cz)🥰

1 naporcované kuře nebo 4 kuřecí stehna
125 g másla
6 jablek
2 dcl světlého piva
1 cibule
1 celý česnek
1 lžička kmínu
čerstvě mletý pepř
sůl

1. Do pekáčku vložím na kolečka nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená jablka se slupkou, ale bez jádřince.

2. Osolím, opepřím a okmínuji ze všech stran stran na 4 části naporcované kuře/stehna a přidám je do pekáčku. Do roku pekáčku vložím na polovinu přepůlenou palici česneku a na kuře položím plátky másla.

3. Peču na 180 stupňů asi 1 hod. Kuře pustí šťávu, ale podle potřeby ho podliji pivem a lžící kuře občas poleju výpekem. Po asi hodině, když je zlatavá kůrčička, maso otočím, aby se opékalo i z druhé strany. Zhruba po další hodině otočím a vypeču kůžičku. Kuře je hotové asi po 2-2,5 hod, kdy je zlatavé a vypečené, až se rozpadá.

Napište mi do komentářů, jestli jste recept vyzkoušeli nebo vyzkoušíte. ❤️

 #ceskyblog #czechfoodie #czechblogger #recepty #dnesjim #dnespecu #upecenoslaskou #fotimjidlo #hezkycesky #czechcuisine #czechfoodblogger #ceskerecepty #ceskakuchyne #recept #czechfoodies #czechbloggers #podzim #podzimnirecepty #jablka #kure
•
Follow
Jestli máte rádi, sladko-slané chutě, tak tenhle recept na kuře na jablkách bude přesně pro vás.😍🍎🍏 Dělávám ho nejraději na podzim a v zimě a u nás doma se těší velké oblibě. K němu jsou skvělé dýňové šulánky (na ně je recept taky na blogu ceskazceska.cz)🥰 1 naporcované kuře nebo 4 kuřecí stehna 125 g másla 6 jablek 2 dcl světlého piva 1 cibule 1 celý česnek 1 lžička kmínu čerstvě mletý pepř sůl 1. Do pekáčku vložím na kolečka nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená jablka se slupkou, ale bez jádřince. 2. Osolím, opepřím a okmínuji ze všech stran stran na 4 části naporcované kuře/stehna a přidám je do pekáčku. Do roku pekáčku vložím na polovinu přepůlenou palici česneku a na kuře položím plátky másla. 3. Peču na 180 stupňů asi 1 hod. Kuře pustí šťávu, ale podle potřeby ho podliji pivem a lžící kuře občas poleju výpekem. Po asi hodině, když je zlatavá kůrčička, maso otočím, aby se opékalo i z druhé strany. Zhruba po další hodině otočím a vypeču kůžičku. Kuře je hotové asi po 2-2,5 hod, kdy je zlatavé a vypečené, až se rozpadá. Napište mi do komentářů, jestli jste recept vyzkoušeli nebo vyzkoušíte. ❤️ #ceskyblog #czechfoodie #czechblogger #recepty #dnesjim #dnespecu #upecenoslaskou #fotimjidlo #hezkycesky #czechcuisine #czechfoodblogger #ceskerecepty #ceskakuchyne #recept #czechfoodies #czechbloggers #podzim #podzimnirecepty #jablka #kure
2 týdny ago
View on Instagram |
2/9
💡VĚDĚLI JSTE, ŽE podle jedné teorie byl přípitek vínem pro šlechtice obranou proti tomu, aby víno někdo otrávil? 

Plné poháry s vínem si přiťukávali tak silně, aby se vína z jednoho do druhého vzájemně přelila.🥂

Další zajímavosti o víně a vinobraní jsem popsala v novém článku na blogu, tak koukněte (odkaz je na profilu v biu).❤️

Chystáte se letos někam na vinobraní? 😊🍇🍷

#vino #vinobrani #cesko #morava #vevinejepravda #cesketradice #tradice #ceskyblog #czechblogger #ceskybloger
•
Follow
💡VĚDĚLI JSTE, ŽE podle jedné teorie byl přípitek vínem pro šlechtice obranou proti tomu, aby víno někdo otrávil? Plné poháry s vínem si přiťukávali tak silně, aby se vína z jednoho do druhého vzájemně přelila.🥂 Další zajímavosti o víně a vinobraní jsem popsala v novém článku na blogu, tak koukněte (odkaz je na profilu v biu).❤️ Chystáte se letos někam na vinobraní? 😊🍇🍷 #vino #vinobrani #cesko #morava #vevinejepravda #cesketradice #tradice #ceskyblog #czechblogger #ceskybloger
2 týdny ago
View on Instagram |
3/9
Jaké ovoce vám nejvíc připomíná prázdniny?🌞 

Pro mě to je asi rybíz. Vždycky si vybavím, jak mi babička dělávala mraženou dřeň z rybízu nebo jahod. Musím ji taky někdy připravit. Nejzdravější je samozřejmě čerstvý, ale pokud chcete i trochu zhřešit, upečte si rybízový koláč s pudinkem, který najdete na mém webu ceskazceska.cz. Je naprosto ÚŽASNÝ!😍

VĚDĚLI JSTE, ŽE RYBÍZ...
- Posiluje imunitu
- Chrání zrak
- Chrání sliznice
- Hubí choroboplodné zárodky
- Pomáhá při infekcích trávícího systému
- Má příznivý vliv na nervový systém, paměť a soustředění
- Podporuje peristaltiku střev
- Podporuje cévy, žíly a průchodnost krve
- Pomáhá při léčbě nachlazení, virových i bakteriálních infekcí (chřipka, bronchitida, angína, záněty dutin, infekce sliznic)

#rybiz #prazdniny #leto #vzpominky #letoubabicky #hezkycas #ovoce #zdravizprirody #ceskyblog #czechblogger #czechfoodbloger #foodphoto #fotimjidlo #foodphotography #prazdninykonci #prazdniny2023 #leto2023 #detstvi #ceskeleto #cesko
Jaké ovoce vám nejvíc připomíná prázdniny?🌞 

Pro mě to je asi rybíz. Vždycky si vybavím, jak mi babička dělávala mraženou dřeň z rybízu nebo jahod. Musím ji taky někdy připravit. Nejzdravější je samozřejmě čerstvý, ale pokud chcete i trochu zhřešit, upečte si rybízový koláč s pudinkem, který najdete na mém webu ceskazceska.cz. Je naprosto ÚŽASNÝ!😍

VĚDĚLI JSTE, ŽE RYBÍZ...
- Posiluje imunitu
- Chrání zrak
- Chrání sliznice
- Hubí choroboplodné zárodky
- Pomáhá při infekcích trávícího systému
- Má příznivý vliv na nervový systém, paměť a soustředění
- Podporuje peristaltiku střev
- Podporuje cévy, žíly a průchodnost krve
- Pomáhá při léčbě nachlazení, virových i bakteriálních infekcí (chřipka, bronchitida, angína, záněty dutin, infekce sliznic)

#rybiz #prazdniny #leto #vzpominky #letoubabicky #hezkycas #ovoce #zdravizprirody #ceskyblog #czechblogger #czechfoodbloger #foodphoto #fotimjidlo #foodphotography #prazdninykonci #prazdniny2023 #leto2023 #detstvi #ceskeleto #cesko
Jaké ovoce vám nejvíc připomíná prázdniny?🌞 

Pro mě to je asi rybíz. Vždycky si vybavím, jak mi babička dělávala mraženou dřeň z rybízu nebo jahod. Musím ji taky někdy připravit. Nejzdravější je samozřejmě čerstvý, ale pokud chcete i trochu zhřešit, upečte si rybízový koláč s pudinkem, který najdete na mém webu ceskazceska.cz. Je naprosto ÚŽASNÝ!😍

VĚDĚLI JSTE, ŽE RYBÍZ...
- Posiluje imunitu
- Chrání zrak
- Chrání sliznice
- Hubí choroboplodné zárodky
- Pomáhá při infekcích trávícího systému
- Má příznivý vliv na nervový systém, paměť a soustředění
- Podporuje peristaltiku střev
- Podporuje cévy, žíly a průchodnost krve
- Pomáhá při léčbě nachlazení, virových i bakteriálních infekcí (chřipka, bronchitida, angína, záněty dutin, infekce sliznic)

#rybiz #prazdniny #leto #vzpominky #letoubabicky #hezkycas #ovoce #zdravizprirody #ceskyblog #czechblogger #czechfoodbloger #foodphoto #fotimjidlo #foodphotography #prazdninykonci #prazdniny2023 #leto2023 #detstvi #ceskeleto #cesko
•
Follow
Jaké ovoce vám nejvíc připomíná prázdniny?🌞 Pro mě to je asi rybíz. Vždycky si vybavím, jak mi babička dělávala mraženou dřeň z rybízu nebo jahod. Musím ji taky někdy připravit. Nejzdravější je samozřejmě čerstvý, ale pokud chcete i trochu zhřešit, upečte si rybízový koláč s pudinkem, který najdete na mém webu ceskazceska.cz. Je naprosto ÚŽASNÝ!😍 VĚDĚLI JSTE, ŽE RYBÍZ... - Posiluje imunitu - Chrání zrak - Chrání sliznice - Hubí choroboplodné zárodky - Pomáhá při infekcích trávícího systému - Má příznivý vliv na nervový systém, paměť a soustředění - Podporuje peristaltiku střev - Podporuje cévy, žíly a průchodnost krve - Pomáhá při léčbě nachlazení, virových i bakteriálních infekcí (chřipka, bronchitida, angína, záněty dutin, infekce sliznic) #rybiz #prazdniny #leto #vzpominky #letoubabicky #hezkycas #ovoce #zdravizprirody #ceskyblog #czechblogger #czechfoodbloger #foodphoto #fotimjidlo #foodphotography #prazdninykonci #prazdniny2023 #leto2023 #detstvi #ceskeleto #cesko
3 týdny ago
View on Instagram |
4/9
Ovocné koláče a bublaniny různých obměn naprosto miluju! 🙏 

Jsou výborné, ale i jednoduché a nenáročné na přípravu. A to je velké plus! Hlavně v létě se nehodí trávit dlouhý čas v kuchyni. Výborné na podobných koláčích a bublaninách je, že je můžete připravovat nejen v sezóně, ale celoročně - třeba ze zmraženého nebo zavařeného ovoce. 

Pojďte se se mnou pustit do tohodle lahodného rybízového koláče. A nezapomeňte mi pak napsat, jak rychle byl pryč. ☺️🤤😍 

Recept je na mém webu www.ceskazceska.cz❤️

#ceskazceska #ovocnekolace #bublanina #leto #dezert #dnespecu #milujemesladke #peceninanedeli #peceme #pecemeslaskou #mnam #fotimjidlo #ceskyblog #czechbloger #czechbloggers #czechfoodie #czechfoodblog
•
Follow
Ovocné koláče a bublaniny různých obměn naprosto miluju! 🙏 Jsou výborné, ale i jednoduché a nenáročné na přípravu. A to je velké plus! Hlavně v létě se nehodí trávit dlouhý čas v kuchyni. Výborné na podobných koláčích a bublaninách je, že je můžete připravovat nejen v sezóně, ale celoročně - třeba ze zmraženého nebo zavařeného ovoce. Pojďte se se mnou pustit do tohodle lahodného rybízového koláče. A nezapomeňte mi pak napsat, jak rychle byl pryč. ☺️🤤😍 Recept je na mém webu www.ceskazceska.cz❤️ #ceskazceska #ovocnekolace #bublanina #leto #dezert #dnespecu #milujemesladke #peceninanedeli #peceme #pecemeslaskou #mnam #fotimjidlo #ceskyblog #czechbloger #czechbloggers #czechfoodie #czechfoodblog
4 týdny ago
View on Instagram |
5/9
Naše rodina se letos rozroste o dalšího člena. Tentokrát lidského. 🥰Nesmírně moc se těšíme a nejde ani vyjádřit, jak jsem šťastná a vděčná!🍀♥️🙏🥹 

#cekamemiminko #budemetri #miminko #tehotenstvi #laska #stesti #vdecnost
•
Follow
Naše rodina se letos rozroste o dalšího člena. Tentokrát lidského. 🥰Nesmírně moc se těšíme a nejde ani vyjádřit, jak jsem šťastná a vděčná!🍀♥️🙏🥹 #cekamemiminko #budemetri #miminko #tehotenstvi #laska #stesti #vdecnost
1 měsíc ago
View on Instagram |
6/9
V létě se na kdejaké zahrádce červenají rajčátka.🍅 I já 2. rokem zahradničím 👩‍🌾 a právě rajčata jsou moje oblíbená zelenina, kterou ráda pěstují a ještě raději jím.😊 

Není totiž na voňavá rajčátka ze zahrady, v našem případě i v bio kvalitě. Když jich máme tolik, když je jíme syrové, vařené, pečené, grilované a rozdáváme je, pár sklenic i naložím. 

Hodí se to na dobu, kdy bude těch čerstvých nedostatek. Pojďte si je se mnou naložit. 😊

Rajčátka jsem naložila je spolupráci s Bzeneckým octem, který je na jižní Moravě vyráběn přírodní cestou a podle tradiční receptury už 102 let. A jak asi tušíte, tenhle způsob se mi hodně líbí!

Recept najdete na mém webu ceskazceska.cz (odkaz je i na hlavní stránce profilu).♥️

#spoluprace @milujemeocet #bzeneckyocet 

#leto #nakladani #zavarovani #zavarovanizeleniny #nakladanizeleniny #uroda #zahrada #rajcata #zahradnicim #prirodnizahrada #prirodnizahrady #hezycesky #leto2023 #dnesjim #recepty #ceskyblog #czechfoodblogger #czechfoodblog #czechfoodbloggers
V létě se na kdejaké zahrádce červenají rajčátka.🍅 I já 2. rokem zahradničím 👩‍🌾 a právě rajčata jsou moje oblíbená zelenina, kterou ráda pěstují a ještě raději jím.😊 

Není totiž na voňavá rajčátka ze zahrady, v našem případě i v bio kvalitě. Když jich máme tolik, když je jíme syrové, vařené, pečené, grilované a rozdáváme je, pár sklenic i naložím. 

Hodí se to na dobu, kdy bude těch čerstvých nedostatek. Pojďte si je se mnou naložit. 😊

Rajčátka jsem naložila je spolupráci s Bzeneckým octem, který je na jižní Moravě vyráběn přírodní cestou a podle tradiční receptury už 102 let. A jak asi tušíte, tenhle způsob se mi hodně líbí!

Recept najdete na mém webu ceskazceska.cz (odkaz je i na hlavní stránce profilu).♥️

#spoluprace @milujemeocet #bzeneckyocet 

#leto #nakladani #zavarovani #zavarovanizeleniny #nakladanizeleniny #uroda #zahrada #rajcata #zahradnicim #prirodnizahrada #prirodnizahrady #hezycesky #leto2023 #dnesjim #recepty #ceskyblog #czechfoodblogger #czechfoodblog #czechfoodbloggers
V létě se na kdejaké zahrádce červenají rajčátka.🍅 I já 2. rokem zahradničím 👩‍🌾 a právě rajčata jsou moje oblíbená zelenina, kterou ráda pěstují a ještě raději jím.😊 

Není totiž na voňavá rajčátka ze zahrady, v našem případě i v bio kvalitě. Když jich máme tolik, když je jíme syrové, vařené, pečené, grilované a rozdáváme je, pár sklenic i naložím. 

Hodí se to na dobu, kdy bude těch čerstvých nedostatek. Pojďte si je se mnou naložit. 😊

Rajčátka jsem naložila je spolupráci s Bzeneckým octem, který je na jižní Moravě vyráběn přírodní cestou a podle tradiční receptury už 102 let. A jak asi tušíte, tenhle způsob se mi hodně líbí!

Recept najdete na mém webu ceskazceska.cz (odkaz je i na hlavní stránce profilu).♥️

#spoluprace @milujemeocet #bzeneckyocet 

#leto #nakladani #zavarovani #zavarovanizeleniny #nakladanizeleniny #uroda #zahrada #rajcata #zahradnicim #prirodnizahrada #prirodnizahrady #hezycesky #leto2023 #dnesjim #recepty #ceskyblog #czechfoodblogger #czechfoodblog #czechfoodbloggers
V létě se na kdejaké zahrádce červenají rajčátka.🍅 I já 2. rokem zahradničím 👩‍🌾 a právě rajčata jsou moje oblíbená zelenina, kterou ráda pěstují a ještě raději jím.😊 

Není totiž na voňavá rajčátka ze zahrady, v našem případě i v bio kvalitě. Když jich máme tolik, když je jíme syrové, vařené, pečené, grilované a rozdáváme je, pár sklenic i naložím. 

Hodí se to na dobu, kdy bude těch čerstvých nedostatek. Pojďte si je se mnou naložit. 😊

Rajčátka jsem naložila je spolupráci s Bzeneckým octem, který je na jižní Moravě vyráběn přírodní cestou a podle tradiční receptury už 102 let. A jak asi tušíte, tenhle způsob se mi hodně líbí!

Recept najdete na mém webu ceskazceska.cz (odkaz je i na hlavní stránce profilu).♥️

#spoluprace @milujemeocet #bzeneckyocet 

#leto #nakladani #zavarovani #zavarovanizeleniny #nakladanizeleniny #uroda #zahrada #rajcata #zahradnicim #prirodnizahrada #prirodnizahrady #hezycesky #leto2023 #dnesjim #recepty #ceskyblog #czechfoodblogger #czechfoodblog #czechfoodbloggers
•
Follow
V létě se na kdejaké zahrádce červenají rajčátka.🍅 I já 2. rokem zahradničím 👩‍🌾 a právě rajčata jsou moje oblíbená zelenina, kterou ráda pěstují a ještě raději jím.😊 Není totiž na voňavá rajčátka ze zahrady, v našem případě i v bio kvalitě. Když jich máme tolik, když je jíme syrové, vařené, pečené, grilované a rozdáváme je, pár sklenic i naložím. Hodí se to na dobu, kdy bude těch čerstvých nedostatek. Pojďte si je se mnou naložit. 😊 Rajčátka jsem naložila je spolupráci s Bzeneckým octem, který je na jižní Moravě vyráběn přírodní cestou a podle tradiční receptury už 102 let. A jak asi tušíte, tenhle způsob se mi hodně líbí! Recept najdete na mém webu ceskazceska.cz (odkaz je i na hlavní stránce profilu).♥️ #spoluprace @milujemeocet #bzeneckyocet #leto #nakladani #zavarovani #zavarovanizeleniny #nakladanizeleniny #uroda #zahrada #rajcata #zahradnicim #prirodnizahrada #prirodnizahrady #hezycesky #leto2023 #dnesjim #recepty #ceskyblog #czechfoodblogger #czechfoodblog #czechfoodbloggers
1 měsíc ago
View on Instagram |
7/9
Která zelenina je nejmíň náročná? Jednoznačně cuketa!☺️ 

Vyroste snad úplně všude a oproti jiným druhům ji nevadí plevel i menší zalévání. A tak se hlavně na vsi každý rok lidi pídí po tom, co zase z cukety připravit. 🤔🍽 

Dnes mám pro vás recept na skvělý slaný cuketový koláč.👍😍 Koukněte ke mě na web www.ceskazceska.cz ♥️

#cuketa #cukety #rychlerecepty #slanykolaczcukety #ceskerecepty #dnesjim #dnespecu #zcukety #receptyzcuket #ceskyblog #foodphoto #leto #letnirecepty #recipes #leto2023 #czechfoodblog #czechfoodblogger
Která zelenina je nejmíň náročná? Jednoznačně cuketa!☺️ 

Vyroste snad úplně všude a oproti jiným druhům ji nevadí plevel i menší zalévání. A tak se hlavně na vsi každý rok lidi pídí po tom, co zase z cukety připravit. 🤔🍽 

Dnes mám pro vás recept na skvělý slaný cuketový koláč.👍😍 Koukněte ke mě na web www.ceskazceska.cz ♥️

#cuketa #cukety #rychlerecepty #slanykolaczcukety #ceskerecepty #dnesjim #dnespecu #zcukety #receptyzcuket #ceskyblog #foodphoto #leto #letnirecepty #recipes #leto2023 #czechfoodblog #czechfoodblogger
•
Follow
Která zelenina je nejmíň náročná? Jednoznačně cuketa!☺️ Vyroste snad úplně všude a oproti jiným druhům ji nevadí plevel i menší zalévání. A tak se hlavně na vsi každý rok lidi pídí po tom, co zase z cukety připravit. 🤔🍽 Dnes mám pro vás recept na skvělý slaný cuketový koláč.👍😍 Koukněte ke mě na web www.ceskazceska.cz ♥️ #cuketa #cukety #rychlerecepty #slanykolaczcukety #ceskerecepty #dnesjim #dnespecu #zcukety #receptyzcuket #ceskyblog #foodphoto #leto #letnirecepty #recipes #leto2023 #czechfoodblog #czechfoodblogger
1 měsíc ago
View on Instagram |
8/9
Je to 5 let, co jsem poznala tohodle fešáka♥️ 

Kdo by to byl řekl, že moje první rande z Tinderu skončí svatbou. 😊 

Jsem moc šťastná, že jsem Honzu poznala. Je to jeden z nejlepších lidí co znám, parťák, spřízněná duše, moje láska.🥰Těším se na další společné roky!

Víte taky o někom, kdo se úspěšně seznámil na seznamce? Já se takhle seznámila i s bývalým přítelem a kamarádkou. Bylo to před 9 lety a přátelíme se dodnes. To tenkrát frčelo Badoo a já chtěla poznat lidi v Praze, kam jsem se přestěhovala. 😊

Foto @michaela.kozena.photography 

#23 #laska #vyrociseznameni #couplesgoals #rande #mydva #acas
•
Follow
Je to 5 let, co jsem poznala tohodle fešáka♥️ Kdo by to byl řekl, že moje první rande z Tinderu skončí svatbou. 😊 Jsem moc šťastná, že jsem Honzu poznala. Je to jeden z nejlepších lidí co znám, parťák, spřízněná duše, moje láska.🥰Těším se na další společné roky! Víte taky o někom, kdo se úspěšně seznámil na seznamce? Já se takhle seznámila i s bývalým přítelem a kamarádkou. Bylo to před 9 lety a přátelíme se dodnes. To tenkrát frčelo Badoo a já chtěla poznat lidi v Praze, kam jsem se přestěhovala. 😊 Foto @michaela.kozena.photography #23 #laska #vyrociseznameni #couplesgoals #rande #mydva #acas
2 měsíce ago
View on Instagram |
9/9

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bylinky
  • Bábovka
  • Dýně
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jahody
  • Jaro
  • Jihočeský kraj
  • Kapusta
  • Králičí maso
  • Královehradecký kraj
  • Kuřecí maso
  • Kynuté těsto
  • Křen
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Pardubický kraj
  • Podzim
  • Povidla
  • Rozhovory
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Smetana
  • Spolupráce
  • Staročeské recepty
  • Středočeský kraj
  • Svatomartinské hody
  • Tvaroh
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vlog
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima
  • Čokoláda
  • Řepa

Rubriky

  • Bylinky
  • Česká kuchyně
    • Cukroví
    • Hlavní jídla
    • Nápoje
    • Polévky
    • Saláty
    • Sladké
    • Slané
  • České značky
  • Nezařazeno
  • Suroviny
  • Vlogy
  • Z cest
  • Zvyky a tradice
  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení | Češka z Česka | Jana Jakusová © 2023
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Necessary
Vždy povoleno
Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
ULOŽIT A PŘIJMOUT